Dylan Groenewegen is er zondag niet in geslaagd zijn leiderstrui in de Ronde van Yorkshire succesvol te verdedigen.

Thomas Voeckler triomfeerde in de lastige laatste etappe, met als voornaamste obstakel Oliver's Mount, en pakte ook de eindzege.

De 36-jarige coureur rekende in de sprint af met Nicolas Roche. In het klassement hield de Fransman vijf seconden over op de Ier.

"Ik werd heel erg gesteund door alle supporters hier. Ik vind het bijna ongemakkelijk voor de Engelse coureurs."

Steven Kruijswijk was de beste Nederlander in de slotrit met de vijfde plaats.

Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt

Alexander Kristoff voegde de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt toe aan zijn erelijst, net als in 2014.

De voor Katusha rijdende Noor was in de sprint van de Duitse semiklassieker, die altijd op 1 mei wordt verreden, de Argentijn Ariel Richeze en Sam Bennett uit Ierland de baas. Maurits Lammertink was op de achtste plaats de beste Nederlander.

Nederlands kampioen Niki Terpstra was aanvalslustig, maar de Assendelfter moest uiteindelijk lijdzaam toezien hoe alle uitvalspogingen kansloos waren toen de sprintersploegen zich aan de kop van het peloton nestelden.

Giant-Alpecin-troef John Degenkolb maakte in Frankfurt zijn rentree nadat hij in januari betrokken was bij een trainingsongeval in Spanje. De Duitser stapte na zo'n 150 kilometer uit.

Ronde van Turkije

José Gonçalves schreef de Ronde van Turkije op zijn naam. De renner van het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA zag zijn leiderstrui in de achtste en laatste etappe niet meer in gevaar komen.

De laatste ritzege ging naar Jakub Mareczko, die zijn tweede etappeoverwinning vierde.

Golçalves nam de leiderstrui vrijdag over van zijn ploeggenoot Pello Bilbao, die later ziek afstapte. Hij hield de Spanjaard David Arroyo en de Kazach Nikita Stalnov achter zich in de eindrangschikking.

De laatste rit ging nog over enkele bergen, maar het peloton haalde alle aanvallers terug. Dat werk werd beloond door de sprinters, die om de zege vochten in de straten van Selcuk. De Italiaan Mareczko rondde goed ploegenwerk af en versloeg Sacha Modolo en Francisco Chamorro.