Danny van Poppel heeft zaterdag de tweede etappe van de Ronde van Yorkshire op zijn naam geschreven. De renner van Team Sky troefde landgenoot Dylan Groenewegen af.

Van Poppel toonde zich na 135 kilometer de sterkte in de sprint. Hij bleef Groenewegen nipt voor in Doncaster. De coureur van Lotto-Jumbo won vrijdag nog de openingsrit.

De 22-jarige Van Poppel boekte pas zijn eerste zege van dit seizoen.

Groenewegen blijft wel de leider in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van zes seconden op Van Poppel. De Duitser Nikias Arndt van Giant-Alpecin volgt als derde op acht tellen.

"Ik zag de finish niet goed", verklaarde Groenewegen na afloop. "Ik dacht dat de streep iets verder lag. Daardoor twijfelde ik een seconde en konden de anderen een fietslengte voorsprong op me pakken. Op snelheid was ik vandaag weer de sterkste."

Hectisch

Volgens Van Poppel was daar echter geen sprake van. "Dylan kwam heel dichtbij in de laatste paar honderd meter, maar ik wist dat ik had gewonnen."

"Het waren in ieder geval hectische minuten en ik had deze overwinning echt nodig. Door een knieblessure kon ik nog niet veel wedstrijden fietsen; het was pas mijn tiende race of zo. Ik denk dat ik nu terug op niveau ben."

De Ronde van Yorkshire eindigt zondag met een lange rit over bijna 200 kilometer van Middlesbrough naar Scarborough.

Wild

Eerder op zaterdag won Kirsten Wild de Ronde van Yorkshire voor vrouwen. De Nederlandse was de beste in de sprint in Doncaster en boekte zo haar vierde zege van het seizoen.

De wielrenster versloeg op de streep Lucy Garner en Floortje Mackaij en legde zo beslag op de winstpremie van 15.000 pond (19.200 euro). Dat is opvallend genoeg meer dan de winnaar bij de mannen krijgt.