Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tom Dumoulin

Wielrennen Dumoulin acht kans op roze trui klein bij Girostart in Apeldoorn

Tom Dumoulin verwacht niet dat hij vrijdag tijdens de openingstijdrit van de Giro d'Italia in Apeldoorn de leiderstrui pakt.
Door NU.nl

De Nederlander van Giant-Alpecin geldt in de openingstijdrit als een van de favorieten voor de zege, maar hij acht zichzelf niet in staat om te winnen.

"Fabian Cancellara start ook en als hij de vorm heeft van de Tirreno-Adriatico zal ik hem niet kunnen verslaan", aldus Dumoulin zaterdag tegen het AD.

"Zelfs in mijn beste vorm niet. Serieus, ik acht de kans groot dat ik het roze niet pak op de eerste dag."

De 25-jarige Limburger ziet later in de Giro wel kansen. "Mijn voordeel is dat ik meestal de beste klimmende tijdrijder ben. Als ze Cancellara eraf rijden in een bergrit en mij niet, dan kan het."

Naast de individuele tijdrit op vrijdag in Apeldoorn zal er nog een vlakke tijdrit en een klimtijdrit worden verreden. Op 29 mei eindigt de rittenkoers in Torino. Vorig jaar ging de eindzege naar Alberto Contador.

Romandië

Dumoulin rijdt momenteel de Ronde van Romandië. Daar greep hij in twee individuele tijdritten beide keren naast de zege met een tweede plaats. In het klassement staat hij vijfde.

De koers duurt nog tot en met zondag. Zaterdag staat de koninginnenrit op het programma.


Lees meer over:

Tom DumoulinGiro 2016Giant-Alpecin

Aanbevolen artikelen