Tom Dumoulin verschijnt begin volgende maand definitief aan de start van de Giro d'Italia namens Giant-Alpecin en gaat daarin voor één of meer ritzeges. Ook Tom Stamsnijder en Albert Timmer zijn geselecteerd.

De Duitser Nikias Arndt, de Belg Bert De Backer, de Amerikaan Chad Haga, de Chinees Cheng Ji, de Zweed Tobias Ludvigsson en de Oostenrijker Georg Preidler behoren eveneens tot de Duitse formatie.

Dumoulin had in een eerder stadium al aangekondigd de Giro te gaan rijden. "Ik kijk er echt naar uit", zegt hij. "Het wordt mijn eerste deelname aan de Giro en met de start in Nederland is dat extra speciaal."

"Het wordt een fantastische koers om deel van uit te maken. Ik richt me in eerste instantie op de tijdritten, want die geven me de grootste kans op succes."

De Giro start op vrijdag 6 mei met een individuele tijdrit in Apeldoorn. Daarnaast zal er nog een vlakke tijdrit en een klimtijdrit worden verreden.

Op 29 mei eindigt de rittenkoers in Torino. Vorig jaar ging de eindzege naar Alberto Contador.

Ligthart

Lotto Soudal heeft Pim Ligthart opgenomen in de selectie. Voor de 27-jarige Nederlander wordt het zijn tweede deelname in Italië. De Nederlands kampioen op de weg van 2011 reed de Giro al eens in 2013 namens Vacansoleil-DCM.

Naast Ligthart komen de Belgen Sean De Bie, Maxime Monfort, Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert en Tim Wellens in actie namens Lotto Soudal.

Ook de Deen Lars Bak, de Duitser André Greipel en de Australiër Adam Hansen zijn opgenomen in de Belgische ploeg.

De 34-jarige Hansen begint aan zijn veertiende grote ronde op rij. Hij is met zijn vorige dertien deelnames al recordhouder. De Ronde van Italië reed hij zeven keer eerder.