Hoewel hij zondag geen rol speelde in de strijd om de zege en slechts als 51e de streep passeerde in Luik-Bastenaken-Luik denkt Vincenzo Nibali dat hij er goed voorstaat met het oog op de Ronde van Italië.

"In de Ronde van Trentino had ik het afgelopen week moeilijk. Tijdens de laatste etappe ging ik bewust mee in een ontsnapping om nog wat extra te werken", aldus de 31-jarige Italiaan van Astana in gesprek met Cyclingnews.

"Na een dag rust stond 'Luik' al weer op het programma. Mijn lichaam reageerde echter goed op alle inspanningen."

Nibali moest in de barre editie van 'La Doyenne' lossen op de Côte de San Nicolas. "Ik zat gewoon stuk, er zijn geen excuses. Iedereen zal zich deze editie van Luik-Bastenaken-Luik lang herinneren, want de weersomstandigheden maakten het episch. Het was extreem koud."

Apeldoorn

Over een kleine twee weken begint Nibali in Apeldoorn aan zijn jacht op een tweede eindzege in de Ronde van Italië.

"Eén ding is wel duidelijk: er zijn veel concurrenten. Ilnur Zakarin reed erg goed in Luik-Bastenaken-Luik, hij zou weleens voor een verrassing kunnen zorgen."

"Mikel Landa liet in de Ronde van Trentino zien dat hij sterk is en uiteraard hebben we Alejandro Valverde nog. Ik reken erop dat hij heel competitief is, in de Vuelta en Tour bewees hij meermaals dat hij een harde noot is om te kraken."