Giant-Alpecin mikt aanstaande zondag met kopman Warren Barguil op een top tien-klassering in Luik-Bastenaken-Luik.

De Fransman eindigde woensdag nog als negende in de Waalse Pijl en staat vol vertrouwen aan de start van de laatste voorjaarsklassieker.

"Ik had goede benen in de Waalse Pijl en daar hoop ik zondag weer op. Ik ben erg gemotiveerd om in Luik-Bastenaken-Luik hoog in het klassement te eindigen. Als we in goeden doen zijn, moeten we opnieuw in staat zijn om top tien te rijden."

Ploegleider Aike Visbeek sluit zich bij de woorden van Barguil aan. "Het doel is een top tien-klassering. Warren rijdt momenteel erg sterk en we gaan er alles aan doen om hem goed af te zetten en uit de problemen te houden."

Barguil wordt in de Belgische klassieker onder meer bijgestaan door de Duitser Simon Geschke en de pas 20-jarige Sam Oomen.

Tinkoff

Roman Kreuziger is zondag in Luik-Bastenaken-Luik de kopman van Tinkoff. De Tsjech eindigde al drie keer in de top tien van de klassieker die mogelijk onder winterse omstandigheden wordt verreden. ''Het is een loodzware koers, maar eentje die ik bijzonder graag rijd'', zei Kreuziger na de laatste verkenning van de enigszins vernieuwde finale.

''Er zijn veel favorieten en met name Alejandro Valverde heeft laten zien hoe goed zijn vorm is.'' De Spanjaard, vorig jaar winnaar in Luik, won woensdag al de Waalse Pijl.

Kreuziger eindigde daar net buiten de top tien (elfde) nadat hij zondag in de Amstel Gold Race als twaalfde was gefinisht. ''Ik heb vertrouwen in mezelf, de laatste weken word ik beter en beter. En ik heb een sterke ploeg om me heen."

Kreuziger krijgt steun van onder anderen de Deen Michael Valgren, verrassend tweede in de Gold Race, en de Pool Rafal Majka die net een hoogtestage op Cyprus achter de rug heeft.