Mikel Landa heeft vrijdag de Ronde van Trentino op zijn naam geschreven. Riccardo Zoidl was de sterkste in de koninginnenrit van de Ronde van Kroatië.

Landa eindigde als derde in de slotrit van de Ronde van Trentino en dat was genoeg om de Italiaanse rittenkoers op zijn erelijst te mogen bijschrijven.

Tanel Kangert boekte opnieuw een ritzege. De renner van Astana hield de Italiaan Matteo Busato achter zich. De Est had donderdag ook de derde rit al gewonnen.

In het eindklassement hield Landa twee seconden over op Kangert en veertien op Jakob Fuglsang.

Landa is de eerste Spanjaard die de Ronde van Trentino wint. De laatste twee edities ging de zege naar een Australiër: Cadel Evans (2014) en Richie Porte (2015). De renner van Sky won woensdag de tweede etappe en had sindsdien de leiderstrui in zijn bezit.

Ronde van Kroatië

Zoidl soleerde naar de zege in de vierde rit van de Ronde van Kroatië. Matija Kvasina eindigde op 28 seconden als tweede in de koninginnenrit van de rittenkoers door zijn vaderland en de 34-jarige renner van Synergy Baku Cycling Project neemt de leiderstrui over van tweevoudig ritwinnaar Giacomo Nizzolo.

De Oostenrijker Zoidl (Trek-Segafredo) staat nu tweede op negentien seconden, terwijl de 37-jarige Kroaat Radoslav Rogina de nummer drie is op 26 tellen.

De vierde etappe telde slechts 122 kilometer, maar de renners kwamen wel twee bergen van de buitencategorie tegen.

Op de laatste col van liefst 22 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van zes liet Zoidl zijn concurrenten achter zich en reed hij naar zijn eerste overwinning sinds het Oostenrijks kampioenschap in 2014.

De Ronde van Kroatië gaat zaterdag verder met een ploegentijdrit van ruim veertig kilometer en eindigt op zondag met een etappe naar Zagreb.