Bauke Mollema fungeert zondag als kopman van Trek-Segafredo tijdens de 102e editie van Luik-Bastenaken-Luik. Bij Roompot-Oranje Peloton gaat Pieter Weening voor de negende keer van start in de Waalse klassieker.

De 29-jarige Mollema moet het in 'La Doyenne' stellen zonder de hulp van Frank Schleck, die woensdag in de Waalse Pijl zijn sleutelbeen brak.

De ervaren Luxemburger wordt vervangen door Jack Bodridge. De selectie van Trek voor Luik-Bastenaken-Luik bestaat verder uit Fumiyuki Beppu, Haimar Zubeldia, Kiel Reijnen, Laurent Didier, Peter Stetina en Ryder Hesjedal.

Mollema finishte in 2012 als zesde in Luik-Bastenaken-Luik, maar eindigde sindsdien niet meer in de top tien.

Roompot

Het procontinentale Roompot-Oranje Peloton stelt naast Weening ook Johnny Hoogerland, Antwan Tolhoek, Michel Kreder, Reinier Honig, Huub Duijn, Maurits Lammertink en Nick van der Lijke op.

Vn der Lijke maakt zijn rentree na twee weken zonder koers. Hij werd ziek in het Circuit de Sarthe en moest opgeven in de Franse rittenkoers.

Weening was woesdag in de Waalse Pijl de beste renner van Roompot op de 27e plaats. Lammertink eindigde afgelopen zondag als zestiende in de Amstel Gold Race.