De Nederlandse ploeg Roompot-Oranje Peloton heeft er begrip voor dat de internationale wielrenunie UCI per direct een verbod heeft ingevoerd op schijfremmen.

De UCI bevestigde donderdag in een verklaring dat de proef is opgeschort nadat de Spaanse renner Francisco Ventoso zondag in Parijs-Roubaix een diepe vleeswond opliep door een incident met de schijfremmen.

Het procontinentale Roompot-Oranje Peloton was een van de ploegen die meedeed aan de test die vorig jaar augustus begon.

"Ondanks de positieve ervaringen van onze renners in de voorbije maanden begrijpen wij dat de internationale wielerfederatie, na het incident in Parijs-Roubaix, een periode van nader onderzoek wenst in te lassen", schrijft Roompot donderdag in een verklaring.

"De beslissing van de UCI om de proefperiode voorlopig stop te zetten komt best als een verrassing, maar uiteraard staan wij achter elke stap die gezet kan worden om het wielrennen veiliger te maken", vult teammanager Michael Zijlaard aan.

Amstel Gold Race

Roompot start zondag in de Amstel Gold Race en er moet dus flink gewerkt worden om alle fietsen weer rijklaar te maken.

"Het was voor onze organisatie afgelopen winter een enorme uitdaging om alle logistiek aan te passen voor het gebruik van de schijfremmen", zegt Zijlaard.

"Op dit moment zijn onze mensen hard aan de slag om alle fietsen voor de Amstel Gold Race van komende zondag weer uit te rusten met een velgremsysteem."