Tom Dumoulin toonde zich woensdag erg verheugd met zijn optreden in de Brabantse Pijl, waar de Limburger 22e werd op 39 seconden van de Tsjechische winnaar Petr Vakoc.

"Al met al was het een prima koers en ik ben tevreden met mijn huidige vorm", analyseerde de 25-jarige Dumoulin op de website van zijn ploeg Giant-Alpecin.

In de slotkilometers probeerde Dumoulin het gat met vijf koplopers dicht te rijden, maar kon hij de sprong niet maken op de laatste klim. "Ik heb flink wat kopwerk gedaan in de finale en ik denk dat ik best tevreden kan zijn met het resultaat."

"Dat ik heb meegedaan aan deze koers zal sowieso van pas komen de komende tijd", voorspelde de Limburger, die de laatste weken verre van fit was na zijn opgave in de Ronde van Catalonië.

De Brabantse Pijl in beeld

Training

Aanstaande zondag staat Dumoulin in zijn eigen provincie aan de start van de Amstel Gold Race. Daar hoopt hij te kunnen profiteren van het zware trainingswerk dat hij de afgelopen weken verzette in de voor hem vertrouwde Limburgse heuvels.

"Ik heb veel uren kunnen maken en kunnen doen wat ik wilde doen", aldus Dumoulin tegen de NOS. "Ik heb bewezen goed te kunnen rijden na trainingsblokken. Vorig jaar laste ik een trainingsweek in die was bedoeld voor de Tour, maar dat bleek goed voor Zwitserland."

Zondag begint Dumoulin als één van de drie kopmannen van Giant-Alpecin in de Amstel Gold Race, die om 10.15 uur van start gaat in Maastricht.