Tom Dumoulin maakt woensdag in de Brabantse Pijl zijn rentree in het peloton. De Nederlander rijdt de Belgische semiklassieker in voorbereiding op de Amstel Gold Race van zondag, waar hij een van de kopmannen zal zal zijn van Giant-Alpecin.

Dumoulin koerste niet meer sinds hij eind maart ziek moest opgeven in de derde etappe van de Ronde van Catalonië.

De 25-jarige Limburger stond eerst niet op de startlijst voor de Brabantse Pijl, maar hij is door zijn ploeg alsnog toegevoegd aan de selectie.

"Tom zit midden in een belangrijk trainingsblok en we moeten zien in hoeverre hij voor een resultaat kan gaan woensdag", aldus ploegleider Arthur van Dongen maandag in een persbericht.

Giant-Alpecin stelt in de Brabantse Pijl naast Dumoulin ook zijn landgenoten Koen de Kort, Sam Oomen en Albert Timmer op. De Amerikaan Caleb Fairly en de Chinees Cheng Ji completeren de formatie.

Amstel Gold Race

In de Amstel Gold Race zal Dumoulin samen met de Fransman Warren Barguil en de Duitser Simon Geschke als kopman optreden van het Duitse team.

"Het ziet ernaar uit dat het goed weer wordt, daarom verwachten we een traditioneel koersverloop'', zegt ploegleider Aike Visbeek.

"De kilometers na de Kruisberg zijn altijd een belangrijk moment in de koers. We moeten met goed ploegwerk ervoor zorgen dat onze kopmannen daar goed gepositioneerd zijn, voorafgaand aan de beslissende klim van de Cauberg. We mikken op een notering in de top tien.''

De Limburgse wegkapitein Roy Curvers, de Duitser Johannes Fröhlinger, de Amerikaan Chad Haga, de Zweed Fredrik Ludvigsson en de Oostenrijker Georg Preidler stappen ook op in de Nederlandse klassieker voor het dit jaar nog zegeloze Giant-Alpecin.