Ramon Sinkeldam eindigde zondag op een verdienstelijke vijftiende plaats in Parijs-Roubaix. De Nederlander lijkt daarmee hersteld nadat hij in januari verwondingen opliep toen een auto op een groep trainende renners van Giant-Alpecin inreed.

"Sinds die aanrijding ben ik bezig geweest met deze koers'', vertelde de Noord-Hollander op de wielerbaan van Roubaix.

De 27-jarige Sinkeldam wist Parijs-Roubaix in 2011 te winnen bij de beloften. "Parijs-Roubaix is ook een speciale wedstrijd voor mij", zei hij na de finish. 

"Ik wist dat, als alles mee zou zitten, ik hier goed kon zijn. Niet alles heeft meegezeten, maar de benen zijn wel steeds beter aan het worden."

Degenkolb

Sinkeldams Duitse ploeggenoot John Degenkolb, die Parijs-Roubaix vorig jaar won, is nog altijd niet hersteld van de aanrijding in januari in Spanje waarbij in totaal zes renners betrokken waren. Ook Sinkeldam heeft het ongeluk nog niet helemaal achter zich gehouden.

"Ik ben blij dat ik hier nu sta, al ben ik nog niet de oude. Ik voel nog angst op de fiets.''

Sinkeldam kwam binnen in een groep met onder anderen wereldkampioen Peter Sagan en hield landgenoot Dylan van Baarle net achter zich. De klassieker werd gewonnen door de 37-jarige Australiër Mathew Hayman.

Van Baarle

Van Baarle was vorige week met de zesde plaats nog de beste Nederlander in de Ronde van Vlaanderen. Hij keek op de baan van Roubaix mopperend terug op zijn optreden.

"Ik heb de hele dag achter de feiten aangereden. Dit is zo verschrikkelijk balen", vertelde de renner van Cannondale. "Steeds zat ik achter een valpartij en was ik op achtervolgen aangewezen. Mijn ploeg was ook niet sterk genoeg om me voortdurend vooraan te houden." 

"Eerlijk gezegd heb ik nooit de voorkant van de koers gezien, heel frustrerend. Op een gegeven moment brak het echt en kon de groep waarin ik belandde niets meer doen, want ik zag gelijk dat de snelheid eruit was."