Peter Sagan denkt dat de concurrentie in Parijs-Roubaix hem zondag met argusogen bekijkt na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen van afgelopen weekeinde.

"Het wordt heel moeilijk om mijn rivalen op dezelfde manier te verrassen als in Vlaanderen", vertelt de 26-jarige Slowaak op de website van Tinkoff.

"Ik ben er echter van overtuigd dat ik de juiste beslissingen zal nemen. Ik ga proberen steeds vooraan te koersen en energie over te houden voor de finale. De afgelopen weken heb ik in elk geval bewezen dat ik goed voorbereid ben."

Sagan slaagde er nog nooit in op het podium te eindigen in de 'Hel van het Noorden'. "Een moeilijke wedstrijd die nooit te voorspellen is", omschrijft de huidige aanvoerder van de World Tour-ranking de klassieker van zondag.

Hoffman

Ploegleider Tristan Hoffman van Tinkoff, zelf in 2004 tweede in Parijs-Roubaix, hecht niet veel waarde aan de recente resultaten van Sagan in de kasseienkoers.

"Misschien is Peter niet zo succesvol geweest in Parijs-Roubaix met een zesde plaats in 2014 en materiaalpech in 2015, maar hij heeft deze lente al laten zien dat hij wedstrijden als deze kan winnen."

Sagan heeft in Parijs-Roubaix dezelfde helpers als zondag in Vlaanderen.

De 114e editie van Parijs-Roubaix telt 257,5 kilometer, waarvan 52,8 kilometer over kasseien voeren.