Danny van Poppel gaat zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan van start in Parijs-Roubaix.

De sprinter van Team Sky is opgenomen in het achttal dat richting Noord-Frankrijk afreist. De kopmannen van de ploeg zijn de Britten Ian Stannard en Luke Rowe.

De 22-jarige Van Poppel debuteerde vorig jaar, toen in dienst van de formatie van Trek, met een 45e plaats in de kasseienklassieker. Woensdag sprintte hij nog naar de zesde plaats in de Scheldeprijs, waarmee hij de beste Nederlander was.

Wegens een knieblessure moest Van Poppel de eerste koersen van dit jaar aan zich voorbij laten gaan. Op 17 maart maakte hij zijn debuut voor Sky in Nokere Koerse en kwam daarna uit in de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne en de Scheldeprijs.

BMC

Floris Gerts debuteert zondag in de 'Hel van het Noorden'. De 23-jarige Nederlander is opgenomen in de selectie van BMC.

De Amerikaanse ploeg mist kopman Greg Van Avermaet, die zondag in de Ronde van Vlaanderen zijn sleutelbeen brak bij een valpartij.

Naast Gerts bestaat de ploeg van BMC uit de Duitsers Marcus Burghardt en Rick Zabel, Jempy Drucker uit Luxemburg, de Zwitser Stefan Küng, de Italianen Daniel Oss en Manuel Quinziato en de Amerikaan Taylor Phinney.