​Dankzij zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen van zondag heeft Peter Sagan zijn koppositie in het World Tour-klassement verstevigd.

De 26-jarige renner van Tinkoff bezit 329 punten, liefst 107 meer dan nummer twee Richie Porte. Alberto Contador staat derde met 171 punten.

Fabian Cancellara, die tweede werd in de Ronde van Vlaanderen, verruilde de dertiende voor de vierde plaats. De zondag uitgevallen Greg Van Avermaet zakt een plek en staat vijfde.

Dylan van Baarle is de hoogst genoteerde Nederlander op de dertigste positie. De Cannondale-renner passeerde als zesde de meet in 'Vlaanderens mooiste'.

In het ploegenklassement klom Lotto-Jumbo van de twaalfde naar de elfde plaats en staat Giant-Alpecin, dat rijdt op een Duitse licentie, nog steeds achttiende en laatste. Tinkoff, Team Sky en BMC vormen de top drie.

Landen

Bij de landen steeg Nederland van de zeventiende naar de dertiende plek. Australië voert deze rangschikking aan, voor België en Slowakije.

Maandag staat met de Ronde van Baskenland de volgende World Tour-koers op het programma. Deze etappewedstrijd eindigt zaterdag. Zondag wordt Parijs-Roubaix verreden.