Cannondale kende door een ziektegolf een zeer slechte voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Ook Dylan van Baarle ontkwam er niet aan, maar de Nederlander is weer fit en hoopt zich zondag te kunnen laten zien in de klassieker.

De 23-jarige Van Baarle leek even gespaard te worden door de griep en voedselvergiftiging die praktisch zijn hele ploeg in de ziekenboeg bracht. Hij eindigde vorige week vrijdag op een prima negentiende plaats in de E3 Harelbeke, maar daarna ging het toch nog mis.

"Vrijdag voelde ik me nog prima, maar zondag was ik ook heel beroerd", aldus de Zuid-Hollander in gesprek met NU.nl voor de start van de Ronde in Brugge.

Van Baarle finishte daardoor net als al zijn zeven teamgenoten niet in Gent-Wevelgem. "Dat zorgde er wel voor dat de moraal even ver te zoeken was, maar sinds dinsdagavond voel ik me weer beter. Het is even afwachten of dat genoeg tijd is geweest om te herstellen voor zo'n zware koers."

Video: Start van Ronde van Vlaanderen

Vrije rol

De nummer 37 van de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar heeft zondag net als landgenoot Sebastian Langeveld, Jack Bauer en Matti Breschel een vrije rol bij Cannondale.

"Hopelijk kunnen we zo iets betekenen in de koers. Maar ik moet niet gaan wachten totdat favorieten als Fabian Cancellara gaan aanvallen."

De honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen startte om 10.15 uur. De finish wordt verwacht tussen 16.15 uur en 17.00 uur.