Niki Terpstra hoopt zondag net als vorig jaar weer op het juiste moment toe te kunnen slaan in de Ronde van Vlaanderen.

De Nederlander van Etixx-QuickStep moest vorig jaar de zege op de eindstreep aan Alexander Kristoff laten, maar verschijnt zondag weer vol vertrouwen aan de start van 'Vlaanderens Mooiste'.

"Ik moet mijn moment zoeken en toeslaan op dat moment, dan moet ik gewoon niet aarzelen", blikt de 31-jarige Terpstra vooruit voor de camera van de NOS. "Je moet het aanvoelen."

Vorig jaar reed de Noord-Hollander weg tussen twee klimmetjes in, maar hij durft nog niet te zeggen of daar dit jaar opnieuw zijn kansen liggen. "Toen voelde ik gewoon dat dat het juiste moment was, maar dat kan zondag wel weer compleet anders zijn op dat punt."

Terpstra verwacht wel dat het peloton in de laatste 35 kilometer steeds meer uitgedund zal raken. "Vooral die laatste 25 kilometers zijn belangrijk. Je moet gewoon opletten en goed kijken hoe de groepssamenstelling is, het peloton een beetje lezen."

"Als er nog geen moment komt, dan gebeurt het op de Kwaremont of Patersberg. Dat is vrij simpel, gewoon zo hard mogelijk naar boven rijden."

Parijs-Roubaix

Met Etixx-QuickStep kende de Nederlander teleurstellende voorbije weken, maar dat betekent niet dat Terpstra met angst en beven aan de start verschijnt Brugge. "Zeker niet. Nieuwe koers, nieuwe kansen. Het zijn heel belangrijke wedstrijden geweest, maar nu komen de belangrijkste."

"Mijn vorm is het hele seizoen nog omhoog gegaan, dus ik hoop eigenlijk dat zondag en volgende week zondag de beste dagen zijn", doelt de winnaar van 2014 alvast op Parijs-Roubaix.

Terpstra hoopt zondag dus weer eens een dominante rol te kunnen spelen in het peloton, na een vooralsnog teleurstellend seizoen. "Eigenlijk heb ik in de belangrijkste koersen dit jaar alleen nog maar in de achtervolging gereden. Ik wil voor zondag zorgen dat het niet zo gaat zijn."

De Ronde van Vlaanderen begint zondag om 9.30 uur en kent een parcours van 255 kilometer. De finish in Oudenaarde wordt verwacht rond 16.30 uur.