Wielrennen

Kristoff denkt niet dat hij de topfavoriet is in Ronde van Vlaanderen

Alexander Kristoff vindt niet dat hij zondag de belangrijkste kandidaat is om de honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen op zijn naam te schrijven.

"Ik denk dat ik tot de favorieten behoor, maar Fabian Cancellara, Peter Sagan en Greg Van Avermaet zijn misschien wel grotere favorieten", analyseert de 28-jarige Noor van Team Katusha in gesprek met Cyclingnews de concurrentie in de klassieker.

"Als ik zie hoe Sagan en Cancellara afgelopen week koersten, dan wordt het lastig hen te volgen op de beklimmingen. Normaal gesproken presteer ik goed in Vlaanderen, hopelijk heb ik zondag hetzelfde gevoel als afgelopen jaar."

In 2015 won Kristoff de Ronde van Vlaanderen door Niki Terpstra te verslaan in een sprint-à-deux, voor de Noor de kroon op een voorjaar waarin hij bijna onverslaanbaar was.

Ziekte

Dit seizoen is Kristoff minder oppermachtig. Vorige week moest hij zich terugtrekken voor Gent-Wevelgem wegens ziekte, maar in de midweekse Driedaagse De Panne toonde hij aan op de weg terug te zijn met een tweede plaats achter Lieuwe Westra.

"Ik kom nog een paar procent tekort", meent Kristoff. "Hoeveel precies weet ik niet, maar ik voelde me afgelopen seizoen iets sterker. Misschien is dat zondag al anders. Afgelopen weekeinde was ik ziek en nu voel ik me elke dag beter."

De Ronde van Vlaanderen begint zondag om 9.30 uur. De finish is omstreeks 16.30 uur.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie