Katusha-renner Viacheslav Kuznetsov krijgt geen straf voor de klap die hij woensdag in de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde uitdeelde aan Alexandre Pichot.

Kuznetsov en Pichot kregen het in de door Elia Viviani gewonnen rit van Zottegem naar Koksijde aan de stok bij het positie kiezen in het peloton.

De 26-jarige Rus, afgelopen zondag nog derde in Gent-Wevelgem, dwong Direct Energie-renner Pichot vervolgens naar de linkerkant van de weg en haalde voor het oog van de tv-camera uit naar de Fransman, zonder hem echt hard te raken.

De vrede tussen de twee renners was snel getekend en na de etappe bood Kuznetsov via een door zijn team aan Cyclingnews verstrekte verklaring zijn excuses aan.

"Ik weet dat het verkeerd van me was, maar het is gebeurd. Het spijt me heel erg. Ik wilde tijdens de koers al mijn excuses aanbieden, maar toen was Pichot al weg. Na de rit heb ik nog met zijn teamgenoot Adrien Petit gesproken."

Video: Bekijk de ruzie tussen Kuznetsov en Pichot:

Russische renner geeft klap aan collega tijdens etappe
Russische renner geeft klap aan collega tijdens etappe

Kristoff

Kuznetsov legde ook uit wat er volgens hem gebeurde: "We reden met zes renners van Katusha, zoals zo veel teams doen voor de finale. Ik zat in het wiel van mijn teamgenoot Alexander Kristoff en die Franse renner (ik kende hem niet) probeerde de hele tijd mijn positie over te nemen."

"Dat is oké, we reden op een gegeven moment zelfs schouder aan schouder, maar toen raakte hij mij in mijn zij. Vervolgens reageerde ik."

Kuznetsov ontliep een straf voor zijn actie, maar hij zal donderdag niet meer van start gaan op de slotdag van de Driedaagse De Panne. Volgens zijn team kampt hij met koorts.