Elia Viviani heeft woensdag de tweede en langste etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen.

De Italiaan van Team Sky troefde in een massasprint na 211 kilometer concurrent Marcel Kittel af in een onderling duel. Klassementsleider Alexander Kristoff eindigde als derde in Koksijde.

De 28-jarige Noor blijft eerste in het algemeen klassement met vijf seconden voorsprong op Aleksey Lutsenko en tien tellen op Lieuwe Westra, die derde staat.

De Belgische rittenkoers eindigt donderdag met een korte ochtendetappe en in de middag een individuele tijdrit van meer dan 14 kilometer.

Ligthart

Een groep met zeven vluchters reed woensdag aan het begin van de rit weg uit het peloton. Onder hen de Nederlanders Pim Ligthart en Ivar Slik.

Ligthart wist zijn ontsnapping als langste vol te houden en reed vanaf 27 kilometer voor de finish solo zijn rondjes op de lokale omloop rond Koksijde. Op 14 kilometer voor de meet werd ook hij ingerekend door het peloton.

Etixx-Quick Step voerde op weg naar de finish het tempo in het peloton op voor Kittel. De Duitser kwam in de eindsprint te vroeg op kop en werd in de laatste meters voorbij gereden door Viviani, die zijn tweede zege van het jaar boekte na winst in de tweede etappe van de Ronde van Dubai begin februari.