De Belgische wielrenner Daan Myngheer is maandag overleden nadat hij onwel was geworden tijdens de Corsicaanse rittenkoers Criterium International, zo meldt zijn ploeg Roubaix-Lille Métropole.

Myngheer werd onwel in het slot van de ochtendetappe en kreeg een hartstilstand in de ambulance.

De renner stierf maandag in het ziekenhuis van Ajaccio in Corsica rond 19.00 uur.

Roubaix-Lille Métropole maakte het nieuws bekend op Facebook. "Hij heeft gevochten als een ware kampioen, maar de strijd verloren."

Myngheer kwam zaterdagochtend in de slotfase van de eerste etappe van de Corsicaanse rittenkoers ten val, nadat hij zich niet goed voelde.

De 22-jarige renner was een tweedejaarsprof die vorig jaar reed voor Verandas Willems. Hij stapte dit jaar over naar Roubaix Lille Métropole en werd onlangs nog elfde in Parijs-Troyes.

Demoitié

Myngheer is de tweede Belgische renner die in het paasweekend is overleden. In de nacht van zondag op maandag overleed Antoine Demoitié van de ploeg Wanty-Groupe Gobert.

De 25-jarige coureur kwam na ongeveer 150 kilometer ten val tijdens Gent-Wevelgem en werd daarna aangereden door een motorrijder. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis in Lille.