Peloton reageert geschokt op overlijden Demoitié

Het peloton reageert geschokt op het overlijden van Antoine Demoitié. De Belgische renner van Wanty-Groupe Gobert overleed op 25-jarige leeftijd na een aanrijding met een motor in Gent-Wevelgem zondag.

Alberto Contador reageert aangeslagen én is woedend. "Mijn diepste condoleances gaan uit naar de familie en vrienden van Antoine Demoitié. Rust in vrede. Er moet echt iets gebeuren met de motoren in de koers."

"Plots is een tweede plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws. Rust zacht Antoine Demoitié. Veel sterkte aan allen", aldus Sepp Vanmarcke, de nummer twee in Gent-Wevelgem, op Twitter.

Ook Johnny Hoogerland is aangeslagen. "Verschrikkelijk om wakker te worden met het overlijden van Antoine Demoitié. Veel sterkte voor familie, vrienden en ploeggenoten."

"Vreselijk nieuws over Antoine Demoitié", laat Bram Tankink weten. "Mijn condoleances voor familie, vrienden en Wanty-Groupe Gobert. Onwerkelijk onbegrijpelijk."

"Ik heb hier geen woorden voor", meldt Daniel Oss. "RIP Antoine Demoitié. Ik ben zo boos! Mijn gedachten zijn bij zijn familie."

Bedroefd

Sebastian Langeveld is eveneens bedroefd. "Verschrikkelijk nieuws, we hebben onze collega Antoine Demoitié verloren. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

"Verschrikkelijk om wakker te worden en dit te lezen. Geen woorden", aldus Wout Poels.

Michael Rogers doet een oproep aan de UCI. "Moeten tragische omstandigheden de aanzet vormen tot veranderingen?"

Manuel Quinziato is "sprakeloos". "Het gevoel dat betere regels dit had kunnen voorkomen is zo pijnlijk!"

Pijn

De wielerploegen staan op Twitter ook stil bij het overlijden van Demoitié. "We zijn diep bedroefd. 'Courage' toegewenst voor zijn familie, vrienden en teamgenoten", laat Trek-Segafredo weten.

Team Katusha meldt het volgende: "Onze gedachten zijn bij Wanty-Groupe Gobert en de familie en vrienden van Demoitié. Het peloton is één familie, dit doet zoveel pijn."

"Geen woorden…Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en teamgenoten. RIP Antoine", twittert Lotto-Jumbo.

Lees meer over:
Tip de redactie