Wielrennen

Belgische renner Myngheer in coma na hartstilstand

De Belgische wielrenner Daan Myngheer ligt in coma na een hartstilstand. De 22-jarige renner van Roubaix Lille Métropole werd zaterdag onwel tijdens de openingsrit van het Criterium International.

Myngheer kwam zaterdagochtend in de slotfase van de eerste etappe van de Corsicaanse rittenkoers ten val, nadat hij zich niet goed voelde. 

De 22-jarige Belg werd afgevoerd in een ambulance en kreeg daarna een hartstilstand. Hij werd gereanimeerd en in zeer kritieke toestand naar een lokaal ziekenhuis gebracht. Later werd Myngheer per helikopter vervoerd naar een ziekenhuis in Ajaccio.

"Zijn toestand verslechterde in de ambulance", aldus manager Daniel Verbrackel van Roubaix Lille Métropole in gesprek met Sporza  "Hij kreeg een hartaanval en zijn hart stond verschillende minuten stil. In de ambulance zijn ze bijna een uur bezig geweest om hem stabiel te krijgen. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht."

Ploegleider Michel Dernies van Roubaix Lille Métropole meldde zaterdagavond aan de Belgische persdienst Belga dat Myngheer buiten levensgevaar zou zijn, maar zijn collega Verbrackel, die aanwezig is bij het Criterium International, vertelde later dat dat niet klopt.

"In het ziekenhuis ligt hij nu in een coma", aldus Verbrackel. "Zijn situatie wordt van heel dichtbij gevolgd, maar het is ernstig, zeer ernstig. Gelukkig is zijn medische situatie niet verslechterd in het ziekenhuis, maar hij is wel nog in levensgevaar."

Ernstig

Ploeggenoot Louis Verhelst was in de buurt van Myngheer toen hij onwel werd en volgens de Belg was al snel duidelijk dat de situatie ernstig was. "Het ging om een hartstilstand, hij is gereanimeerd. Het is ernstig, zeer ernstig."

Myngheer is een tweedejaarsprof die vorig jaar reed voor Verandas Willems. Hij stapte dit jaar over naar Roubaix Lille Métropole en werd onlangs nog elfde in Parijs-Troyes.

Lees meer over:
Tip de redactie