Wielrennen

Cimolai bezorgt Lampre eerste zege van seizoen in Catalonië

Davide Cimolai heeft zaterdag de zesde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Italiaan was de snelste in de sprint en bezorgde Lampre-Merida de eerste zege van 2016.

Door de winst van Cimolai is Giant-Alpecin de enige World Tour-ploeg zonder zege dit seizoen.

Cimolai hield de Duitse formatie van de eerste overwinning af door de Duitser Nikia Arndt in de sprint te verslaan. Bert-Jan Lindeman eindigde als negende.

De Nederlander maakte deel uit van een kopgroep die pas in de laatste kilometer werd ingelopen. De renner van Lotto-Jumbo bleef samen met Pert Vakoc, Cameron Meyer en Rudy Molard over van een oorspronkelijke groep van elf renners, maar het jagende peloton haalde het viertal vlak voor de finish bij.

Nairo Quintana eindigde in het peloton en behield de leiding in het algemeen klassement. De Colombiaan heeft zeven seconden voorsprong op Alberto Contador.

De Ronde van Catalonië eindigt zondag met een heuvelachtige rit over ruim 136 kilometer met start en finish in Barcelona.

Ten Dam

De bijna 200 kilometer lange zesde etappe werd gekleurd door een vlucht van in totaal elf renners. In de kopgroep bevonden zich behalve Lindeman ook Laurens ten Dam en Marco Minnaard. De groep greep in de heuvelachtige rit een ruime voorsprong en wist lang uit de klauwen van het peloton te blijven.

In de slotkilometers bleven alleen Lindeman, Vakoc, Meyer en Molard van de kopgroep over. Zij probeerden het peloton voor te blijven, maar werden vlak voor de streep gegrepen. In de sprint toonde Cimolai zich de sterkste.

Lindeman

Lindeman baalde van zijn resultaat, zo vertelde hij na afloop op de site van zijn ploeg Lotto-Jumbo. "We reden elkaar eraf in de kopgroep, dus het tempo lag hoog. Toen het met nog een kleine vijftien kilometer te gaan weer een beetje omhoog liep en de wegen smaller werden, dacht ik dat we weer iets meer kans van slagen hadden."

"De laatste kilometers hebben we goed kop over kop gereden. Met nog twee kilometer te gaan hoorde ik dat we nog maar acht seconden voorsprong hadden. Vanaf dat moment heb ik niet meer omgekeken en ben ik vol voor de overwinning gegaan.''

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie