Wielrennen

Pinot boekt eerste zege van seizoen in Criterium International

Thibaut Pinot heeft zaterdag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Fransman won de tijdrit in het Criterium International en nam de leiderstrui over van Sam Bennett.

Pinot was in de individuele tijdrit over 7 kilometer net iets sneller dan landgenoot Jérôme Coppel. De Nederlander Sam Oomen eindigde knap als zevende en klom ook naar de zevende plaats in het klassement.

Door zijn zege is Pinot ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij nam de leiding over van de Ier Bennett, die eerder op zaterdag de openingsrit van het Criterium International won.

Bennett versloeg Rudy Barbier en Romain Feillu in de laatste meters tijdens de eerste etappe van de Corsicaanse rittenkoers, die over 90,5 kilometer ging.

Met nog maar een paar kilometer te gaan reden ontsnappers Pierre Latour en Lilian Calmejane zaterdag nog altijd vooruit. Het duo slaagde er echter niet in om het aanstormende peloton voor te blijven. Bennett greep de eerste de beste kans voor de sprinters.

Zondag eindigt de koers met een bergetappe. In die laatste rit leggen de renners 171,5 kilometer af.

Coppi en Bartali

De Italiaan Jakub Mareczko schreef de derde etappe van de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali op zijn naam.

De renner van Southeast-Venezuela was in de straten van Crevalcore de snelste in een eindsprint. Hij klopte na 172 kilometer zijn landgenoot Mattia Gavazzi en de Griek Ioannis Tamouridis.

De Rus Sergej Firsanov bleef leider in het algemeen klassement. De Italiaanse rittenkoers eindigt zondag met een heuvelachtige etappe.

Tip de redactie