Wielrennen

Zieke Van Avermaet moet E3 Harelbeke overslaan

Greg Van Avermaet kan vrijdag niet in actie komen in de Belgische semiklassieker E3 Harelbeke. De 30-jarige Belg, een van de favorieten voor de zege, is ziek.

"Ik voel me niet honderd procent", aldus Van Avermaet in een persbericht van zijn ploeg BMC.

"Ik heb wat maagproblemen en heb geen geweldige nacht gehad, dus ik denk dat het beste beslissing is om vandaag niet te rijden en me te focussen op Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen."

Gent-Wevelgem staat zondag op het programma, terwijl de Ronde volgende week zondag plaatsvindt.

Van Avermaet baalt er wel van dat hij niet kan starten in eigen land. "Ik wilde graag rijden, want de E3 is een van leukste koersen van het jaar, maar de Ronde van Vlaanderen is al over een week. Als je lichaam je iets vertelt, dan kun je beter maar luisteren."

Tirreno

De Vlaming kent tot nu toe een sterk seizoen. Hij won eind februari de Omloop het Nieuwsblad en eerder deze maand was hij de beste in Tirreno-Adriatico. Afgelopen woensdag reed Van Avermaet in de finale op kop in Dwars door Vlaanderen, maar vlak voor de streep werd hij bijgehaald.

De 59e editie van E3 Harelbeke start vrijdag met 28 Nederlanders. De Brit Geraint Thomas zal zijn zege van vorig jaar niet verdedigen.

Tip de redactie