Arnaud Démare vindt het onbegrijpelijk dat Matteo Tosatto en Eros Carpecchi hem na de door hem gewonnen klassieker Milaan-San Remo van zaterdag beschuldigden van vals spel.

Volgens de Italiaanse renners slaagde Démare er na een valpartij op de Cipressa in terug te keren in het peloton omdat hij zich liet voortslepen door een ploegleidersauto.

"Ik heb erover gelezen ja, er zijn slechte verliezers in elke sport", reageert de renner van FDJ in gesprek met Stade 2

"Ik reed in de buurt van een motor van de wedstrijdleiding en zou dus echt wel aangepakt zijn als ik de boel zou hebben belazerd."

"Vorig jaar werd Vincenzo Nibali in de Ronde van Spanje zwaar gestraft (hij werd uit koers gezet, red.) voor zo'n overtreding, waarom zou ik dat risico nemen?"

Jaloezie

Volgens Démare zijn de uitlatingen van Tosatto en Carpecchi ingegeven door jaloezie. "Ze vinden het niet leuk dat een 24-jarige Fransman hun koers wint."

De Fransman haalde zondag tijdelijk zijn gegevens van Milaan-San Remo van Strava, een programma dat met behulp van GPS data van koersen registreert.

"Ik was helemaal niet verplicht iets daarop te zetten, maar het is duidelijk te zien dat ik nergens tachtig kilometer per uur reed, zoals wordt beweerd. Nu moet iedereen zijn mond houden. Ik ga genieten van de zege die ik met mijn eigen benen heb behaald."