Sportief directeur Frédéric Guesdon van FDJ ontkent dat Arnaud Démare zich zaterdag liet voortslepen door de ploegleidersauto tijdens de beklimming van de Cipressa in Milaan-San Remo.

De Fransman reageert op een beschuldiging van Matteo Tosatto en Eros Carpecchi.

Beide Italiaanse renners beweren zondag in La Gazzetta dello Sport dat ze de uiteindelijke winnaar Démare aan de ploegleidersauto zagen hangen na een valpartij.

"We hebben niet vals gespeeld", zegt Guesdon tegen Cyclingnews. "Ik zat bij Arnaud op de Cipressa, maar dat was simpelweg omdat hij bij de auto's belandde na zijn val."

"Hij nam wel een bidon van ons aan, maar ik heb hem echt niet met tachtig kilometer per uur voortgesleept. Dat was niet eens mogelijk geweest, er waren allemaal auto's in de buurt. Arnaud sprong van bumper naar bumper."

Guesdon hoopt dat er snel een einde komt aan de polemiek. "En anders vragen we Arnaud of hij zijn data wil delen. Hij reed rond met een computertje op de fiets, dus we kunnen in één oogopslag zien hoe snel hij reed op de Cipressa."

Démare zorgde voor de eerste Franse zege in Milaan-San Remo sinds 1995, toen Laurent Jalabert triomfeerde in de 'Primavera'.