Volgens Alberto Contador is de Ronde van Catalonië van komende week een voorproefje op de Tour de France van komende zomer.

Met onder andere Contador zelf, Chris Froome, Nairo Quintana, Fabio Aru, Joaquim Rodriguez, Richie Porte, Robert Gesink, Tom Dumoulin (mits hersteld van ziekte), Domenico Pozzovivo en Rigoberto Uran is het deelnemersveld in de rittenkoers die maandag begint beangstigend sterk.

"Het niveau in deze koers kan waarschijnlijk alleen worden geëvenaard door de Ronde van Frankrijk", zegt Contador in een persbericht van zijn ploeg Tinkoff.

"Er zijn zoveel concurrenten dat ik er moeilijk eentje uit kan lichten. Bijna alle teams komen met een favoriet, die ook nog eens wordt ondersteund door een sterke ploeg."

Verkouden

Contador eindigde afgelopen week als tweede in Parijs-Nice. "Helaas liep ik in die koers een verkoudheid op. De laatste dagen stonden in het teken van herstel."

Aangezien de Ronde van Catalonië geen tijdrit kent, lijken de bergetappes van woensdag en donderdag beslissend te worden in de strijd om de eindzege.