Wielrennen

Lotto-Jumbo mikt met Gesink op 'goed klassement' in Catalonië

 Lotto-Jumbo mikt met Robert Gesink en Wilco Kelderman op een "goed klassement" in de Ronde van Catalonië.

De Nederlanders maken deel uit van de achtkoppige selectie voor de Spaanse rittenkoers, die aanstaande maandag van start gaat met een heuvelachtige rit.

"We kunnen geen betere ploeg maken voor deze wedstrijd", stelt ploegleider Frans Maassen, die verder Koen Bouwman, Martijn Keizer, Steven Kruijswijk, Bert-Jan Lindeman, Primoz Roglic en Alexey Vermeulen meeneemt naar Catalonië.

"Deze mannen kennen de streek ook goed. Het niveau van de wedstrijd zal hoog zijn, maar wij hebben een mooie ploeg en kunnen meestrijden. Robert Gesink is onze kopman, hij maakt de grootste kans op een goed klassement."

"Daarnaast willen we een rit winnen. We gaan met steengoede renners naar Catalonië, maar het zijn geen veelwinnaars. Het zou het mooist zijn als ze van elkaar kunnen profiteren en op die manier een rit winnen."

Gesink

Gesink kijkt als kopman uit naar de rittenkoers die met rood omcirkeld staat in zijn agenda. "Ik heb een zwaar trainingsblok achter de rug en ben klaar voor deze wedstrijd", aldus de 29-jarige Achterhoeker.

"Het wordt een superzware koers. Qua parcours, maar ook qua startveld. Het is de eerste World Tour-wedstrijd die ik als doel heb aangestipt. Wilco en ik gaan voor een goed klassement."

De Ronde van Catalonië, die vorig jaar werd gewonnen door Richie Porte, wordt zondag 27 maart afgesloten met een slotrit met start en finish in Barcelona.

Tip de redactie