Wielrennen

Lotto-Jumbo attendeert jury op te hoge klassering Leezer in tijdrit

Tom Leezer, die niet te boek staat als specialist, prijkte dinsdag lange tijd verrassend als vijfde in de uitslag van de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico.

De renner van Lotto-Jumbo was tot ieders verrassing in de officiële uitslag over 10 kilometer slechts zestien seconden langzamer dan winnaar Fabian Cancellara en gaf slechts één tel toe op Tony Martin.

Ook bij de ploegleiding van de Nederlandse equipe hadden ze al snel in de gaten dat er iets niet klopte, beaamt ploegleider Jan Boven.

"Ik reed achter Tom tijdens de tijdrit en klokte een tijd die twintig seconden langzamer was dan die van Maarten Tjallingii. Omdat we de sport zo eerlijk mogelijk willen houden, hebben we de jury gebeld om te zeggen dat de uitslag niet klopt."

Clement

Enkele uren later paste de Italiaanse koersorganisatie de uitslag alsnog aan. Leezer duikelde daardoor naar de 103e plek, op één minuut en zes seconden van Cancellara.

Stef Clement was op de zeventiende plek de beste Nederlander in de rit tegen de klok door San Benedetto del Tronto. De renner van IAM Cycling gaf 27 seconden toe op Cancellara.

Lees meer over:
Tip de redactie