Wielrennen

Degenkolb hoopt over twee maanden rentree te maken

John Degenkolb hoopt over twee maanden zijn rentree te maken in het wielerpeloton. De 27-jarige kopman van Giant-Alpecin zegt nog acht tot tien weken nodig te hebben voor zijn herstel.

De Duitser werd op 23 januari tijdens een training in Spanje met vijf ploeggenoten aangereden door een auto. Van het zestal hebben tot nu toe alleen Ramon Sinkeldam en Fredrik Ludvigsson weer een wedstrijd kunnen fietsen.

Op een persconferentie in het Duitse Oberurse sprak Degenkolb voor het eerst uitgebreid over het ongeluk, waarbij hij bijna een wijsvinger verloor, een onderarm brak en een groot aantal snijwonden opliep. 

De bewuste vinger was dinsdag nog stevig ingepakt. "Ik weet niet in hoeverre ik die straks weer volledig kan gebruiken.''

Desondanks koestert de Duitser geen wrok jegens de vrouwelijke automobiliste. "Ze maakte een enorme fout, maar ik ben niet boos haar. Ze bracht onze levens in gevaar. Maar ik zie haar ook als slachtoffer. Ze heeft het er heel moeilijk mee. Ze is nog steeds in shock," zei Degenkolb.

Operaties

De sprinter, die operaties onderging in Valencia en Hamburg, wil deze week de training voorzichtig hervatten. "De artsen hebben me maandag groen licht gegeven. Als alles goed verloopt hoop ik over acht à tien weken weer een wedstrijd te kunnen rijden. En ik geloof erin dat ik terugkom op mijn oude niveau."

"De voorjaarsklassiekers kan ik sowieso vergeten, daarom concentreer ik me nu maar op mijn tweede hoofddoel: de Tour de France. Zonder nu te zeggen dat ik er daadwerkelijk bij zal zijn.''

Degenkolb zei geen psychische gevolgen te hebben overgehouden aan het ongeval. "Ik heb het goed verwerkt, vooral omdat ik er goed over heb kunnen praten met mensen. Wel denk je na zoiets net iets anders over het leven en je familie."

Vorig jaar schreef Degenkolb Milaan-San Remo op zijn naam. De Italiaanse klassieker staat zaterdag weer op het programma.

Lees meer over:
Tip de redactie