Wielrennen

Giant met Dumoulin en Geschke als pijlers in Milaan-San Remo

Giant-Alpecin gaat zaterdag met Tom Dumoulin en de Duitser Simon Geschke als kopmannen van start in de klassieker Milaan-San Remo.

Omdat door de afwezigheid van John Degenkolb een echte favoriet voor de zege ontbreekt, gaat de ploeg met een bescheiden doelstelling van start.

"We gaan gewoon proberen een zo goed mogelijk resultaat te halen, ook al hebben we geen duidelijke kanshebber in huis", liet ploegleider Marc Reef maandag weten.

"We beschikken wel over een sterke ploeg met een aantal renners die de lastige finale in Milaan-San Remo aankunnen. Ze zullen Simon en Tom zo lang mogelijk moeten bijstaan'', aldus Reef.

Degenkolb, de winnaar van vorig jaar, ontbreekt nog vanwege de gevolgen van een aanrijding tijdens een training in Spanje. De ploeg bestaat verder uit Roy Curvers, Koen de Kort,Tom Stamsnijder, Albert Timmer, de Duitser Nikias Arndt en de Belg Zico Waeytens.

Dumoulin eindigde onlangs als twaalfde in Parijs-Nice. Eerder dit seizoen reed hij de Ronde van Oman, waarin hij vierde werd.

Tip de redactie