Wielrennen

Mollema baalt ervan dat hij slag miste in finale zesde Tirreno-rit

Bauke Mollema baalt ervan dat hij er maandag tijdens de finale van de zesde etappe in de Tirreno-Adriatico niet in slaagde om zich van voren te laten zien.

Uiteindelijke ritwinnaar Greg Van Avermaet sloeg in de slotfase samen met onder meer klassementsmannen Peter Sagan en Zdenek Stybar een gat en Mollema had daar graag bij gezeten.

"Het was een moeilijke finale. Ik werd verrast door die aanval. Dat was jammer, want mijn benen waren goed, maar ik zat iets te ver achterin", verklaarde hij op de website van zijn ploeg Trek.

De 29-jarige Groninger ging samen met ploeggenoot Jasper Stuyven nog wel in de achtervolging, maar het duo slaagde er niet in om aan te sluiten bij de voorste groep van acht renners.

"Op de laatste klim deed ik een poging en ik hoopte wat klassementsrenners mee te krijgen om het gat te dichten, maar alleen Jasper sprong mee. Hij deed het fantastisch, maar met twee tegen acht kregen we het niet voor elkaar."

Tijdrit

Mollema is op de twaalfde plaats de beste Nederlander in het klassement op 36 tellen van leider Van Avermaet. Dinsdag wordt de Tirreno afgesloten met een tijdrit van 10 kilometer in San Benedetto del Tronto en daarin hoopt hij nog enkele plaatsen te kunnen stijgen.

"Het wordt moeilijk om morgen in de top vijf te eindigen, want er staan veel goede tijdrijders boven me in het klassement. Ik was teleurgesteld dat we zondag niet konden rijden. Vandaag wilde ik iets proberen en dit was wat ik kon."

De renners hadden zondag een rustdag omdat de koninginnenrit werd geschrapt door het slechte weer in Italië.

Tip de redactie