Wielrennen

Nibali rijdt misschien toch de Tour uit vrees voor afgelaste Giro-ritten

Vincenzo Nibali speelt met de gedachte om toch de Tour de France in plaats van de Giro d'Italia te rijden. De renner van Astana is bang dat er bergetappes in de Ronde van Italië worden afgelast en hij zodoende niet het verschil kan maken.

De directe aanleiding voor Nibali's zorgen is de geannuleerde vijfde etappe in de Tirreno-Adriatico. Sinds afgelopen jaar hanteert de UCI een protocol voor extreem weer.

Zaterdag al werd besloten de rit met aankomst op de Monte San Vicino van zondag te schrappen wegens sneeuw.

Coach Paolo Slongo van Astana reed zondag naar de top van de Monte San Vicino en hij deelde foto's waarop te zien was dat de sneeuw aan het smelten was.

"We gaan ernaar kijken of Vincenzo toch niet de Tour in plaats van de Giro moet rijden", zegt Slongo tegen Cyclingnews. "Het was natuurlijk de bedoeling dat Fabio Aru onze kopman zou zijn in de Tour, maar het zou geen probleem zijn om Vincenzo ook aan de start te hebben."

"Vincenzo is een fantastische klimmer. Het zou niet fair zijn als er bergetappes wegvallen als hij de Giro rijdt. Wat in de Tirreno gebeurde, kan namelijk ook in de Ronde van Italië gebeuren. Dan zou al ons werk voor niets zijn geweest."

De 99e editie van de Giro begint op 6 mei met een individuele tijdrit van bijna tien kilometer in Apeldoorn.

Tip de redactie