Nacer Bouhanni heeft donderdag de vierde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Franse sprinter was de snelste in de massasprint.

Na 193 kilometer klopte Bouhanni in de straten van Romans-sur-Isère de Belg Edward Theuns en de Duitser André Greipel.

Met de zege revancheerde de sprinter van Cofidis zich voor dinsdag. Ook toen dacht hij de etappe te hebben gewonnen, maar hij werd gediskwalificeerd omdat hij de Australiër Michael Matthews bijna in de hekken had gereden.

Ditmaal finishte Matthews als vijfde waardoor hij de leiding in het algemeen klassement behoudt. De renner van Orica-GreenEdge heeft een voorsprong van veertien seconden op de Nederlandse nummer twee Tom Dumoulin.

De beste Nederlander in de vierde etappe van Parijs-Nice was Roy Curvers, die tiende werd. Dumoulin kwam als vijftiende over de streep, gevolgd door Lars Boom (achttiende) en Lieuwe Westra (negentiende) van Astana. 

Vanmarcke

Nadat de etappe van woensdag werd gestaakt vanwege het slechte weer, waren de omstandigheden donderdag veel beter.

Thomas Voeckler ging al in het begin van de koers in de aanval. De Fransman, die een kopgroep vormde met drie andere renners, hield het als langste vol maar werd uiteindelijk ingehaald door Sep Vanmarcke, Sylvain Chavanel en Delio Fernandez.

Het trio koesterde twee kilometer voor de finish nog een voorsprong van vijftien seconden, maar een kilometer later was de kopgroep alsnog een prooi voor het peloton.

In de daaropvolgende eindsprint bleek Bouhanni sterker dan Theuns en Greipel, waardoor de Fransman zich optimaal revancheerde voor zijn diskwalificatie op dinsdag.