Wielrennen

Matthews krijgt dagzege in Parijs-Nice na terugzetten Bouhanni

Michael Matthews heeft dinsdag de dagzege gegrepen in de tweede etappe van Parijs-Nice dankzij het terugzetten van Nacer Bouhanni.

De Fransman van Cofidis rekende in de sprint af met klassementsleider Matthews, maar werd door de organisatie teruggezet naar de derde plek vanwege 'onreglementair sprinten'.

Na 214 vlakke kilometers streden Bouhanni en Matthews om de ritwinst in de straten van Commentry, maar daarbij werd de 25-jarige Australiër behoorlijk in de wielen gereden door de Fransman.

Matthews kon ternauwernood op zijn fiets blijven zitten en passeerde met veel misbaar de finishlijn in het midden van Frankrijk. De jury besloot daarop de etappezege aan de Australiër toe te kennen en Bouhanni terug te zetten naar de derde plek.

"Hij veranderde van lijn. Het is na zo'n lange wedstrijd moeilijk rechtdoor te sprinten, maar ik had veel snelheid en zou hem voorbij zijn gegaan", analyseerde dagwinnaar en geletruidrager Matthews.

Het podium werd gecompleteerd door de Italiaan Niccolo Bonifazio van Trek. Wouter Wippert was op de achtste plek de beste Nederlander. De 25-jarige Tukker van Cannondale eindigde op slechts één seconde van Matthews en Bouhanni.

Dumoulin

Matthews won zondag ook al de proloog. Het gele leiderstricot bleef dankzij de dagzege om de schouders van de renner van Orica-GreenEdge.

Dumoulin werd dinsdag vijftiende in Commentry, eveneens op één seconde. De Limburger van Giant-Alpecin behield de tweede plek in het algemeen klassement met veertien seconden achterstand op Matthews.

"De massasprint werd verwacht en de ploeg was daarop voorbereid", reageerde ploegleider Aike Visbeek. "Het plan was om Tom voorin te positioneren voor de sprint. Het team heeft goed werk geleverd en Tom blijft in stelling voor het algemeen klassement."

Parijs-Nice duurt tot en met zondag. Woensdag staat er een heuvelachtige rit van Cusset naar Mont Brouilly op het programma.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie