Tom Dumoulin is opgelucht dat hij maandag tijdens de eerste etappe van Parijs-Nice bij de voorste renners eindigde en zo zijn tweede plaats in het klassement behield.

De Limburger van Giant-Alpecin, die zondag tweede werd in de proloog, kwam als zestiende over de streep en geeft in het klassement drie tellen toe op leider Michael Matthews.

"Het was echt een nerveuze rit", kijkt Dumoulin terug op de website van zijn ploeg. "Ik ben blij met hoe het ging. Ik eindigde vooraan, samen met Koen de Kort, en ben niet in de problemen geweest."

Niet alleen ploegmaat De Kort kon rekenen op complimenten van de 25-jarige Nederlander. "Ik ben mijn ploeggenoten dankbaar. Iedereen heeft geweldig voor me gereden in het peloton."

De 198 kilometer lange rit van Condé-sur-Vesgre naar Vendôme werd gereden onder koude omstandigheden en bij aardig wat wind. Bovendien moest het peloton in de finale over een aantal onverharde stroken.

Vorm

Ploegleider Aike Visbeek was eveneens content met het optreden van Dumoulin en de rest van de formatie. "Met nog vijftig kilometer te gaan zat onze ploeg niet echt goed van voren, maar het lukte om Tom en Koen in de voorste groep te krijgen. Dat was belangrijk."

"Voor de laatste klim zat Tom goed gepositioneerd en hij ging mee toen er werd aangevallen op een onverhard gedeelte, maar uiteindelijk liep het uit op een massasprint. De ploeg heeft het goed gedaan vandaag, iedereen liet zien in vorm te zijn."

Dinsdag volgt een rit van Contres naar Commentry over 213 kilometer. Parijs-Nice eindigt zondag.