Wielrennen

Lotto-Jumbo hoopt op succes Hofland in Tirreno-Adriatico

Lotto-Jumbo mikt tijdens de Tirreno-Adriatico die deze week begint op dagsuccessen met Moreno Hofland, de Belg Tom Van Asbroeck en de Italiaan Enrico Battaglin. De Sloveen Primoz Roglic gaat voor een zo hoog mogelijke notering in het algemeen klassement.

"De Tirreno-Adriatico is een belangrijke wedstrijd voor Hofland en Van Asbroeck", aldus technisch directeur Nico Verhoeven van Lotto-Jumbo.

"Er komen drie grote kansen op een massasprint en daarin gaan we kijken wat we met onze sprinters kunnen."

Battaglin is de vooruitgeschoven pion in de heuvelachtige etappes en Lotto-Jumbo hoopt dat Roglic komt bovendrijven in het algemeen klassement.

"We zijn benieuwd of hij in rit vijf met aankomst bergop kan voortzetten wat hij in de Ronde van de Algarve heeft laten zien", doelt Verhoeven op de vijfde plaats die de Sloveen afgelopen maand behaalde in de Portugese rittenkoers.

Ploegentijdrit

De selectie van Lotto-Jumbo voor de Italiaanse rittenkoers bestaat verder uit de Nederlanders Tom Leezer, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii en Timo Roosen.

De Tirreno-Adriatico begint woensdag met een ploegentijdrit van 22,7 kilometer in en rond Lido di Camaiore. Alberto Contador en Nairo Quintana, de laatste twee winnaars, schitteren door afwezigheid.

Lees meer over:
Tip de redactie