De Franse ploegen Cofidis, Fortuneo-Vital Concept en Direct Energie en het Duitse Bora-Argon 18 hebben de vier wildcards voor de Tour de France van deze zomer gekregen.

Dat betekent dat het Nederlandse Roompot Oranje Peloton zoals verwacht niet aan de start zal verschijnen in juli.

De achttien World Tour-teams, waaronder Lotto-Jumbo, waren al zeker van deelname aan de Tour.

Tourorganisatie ASO heeft ervoor gekozen om dezelfde ploegen als vorig jaar een wildcard te gunnen.

Fortuneo-Vital Concept is de opvolger van Bretagne-Séché Environnement. Bekende renners zijn de Deen Chris Anker Sörensen, de Fransman Brice Feillu en Eduardo Sepulveda. De 24-jarige Argentijnse klimmer moet wel het hele voorseizoen missen omdat hij zondag in de Drôme Classic werd geraakt door een omgewaaid dranghek.

Direct Energie heette vorig seizoen nog Team Europcar. Viervoudig ritwinnaar in de Tour Thomas Voeckler (36) is nog steeds de grootste naam bij de Franse ploeg.

Cofidis

Bij Cofidis staat topsprinter Nacer Bouhanni onder contract. De Spaanse klimmer Daniel Navarro werd in 2013 negende in de Tour.

De Tsjech Jan Barta eindigde vorig jaar namens Bora-Argon 18 als 25e in de Ronde van Frankrijk. De Duitse equipe beschikt ook over onder anderen de Brit Scott Thwaites, zondag nog tiende in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De 103e editie van de Tour begint na twee buitenlandse starts op rij weer in Frankrijk. Op zaterdag 2 juli wordt het peloton op gang geschoten nabij de Mont-Saint-Michel, voor een rit in lijn.

Giro

Roompot Oranje Peloton kreeg eerder al geen wildcard voor de Giro d'Italia, die in mei in Nederland zal starten.

De procontinentale ploeg mag wel starten in onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race, de Ronde van Catalonië en Gent-Wevelgem.