Lotto-Jumbo speelt zondag in de Vlaamse semiklassieker sprinter Dylan Groenewegen uit als speerpunt. Een dag eerder begint de Nederlandse ploeg in de Omloop het Nieuwsblad zonder uitgesproken kopman.

"Dit is mijn eerste echte doel van het seizoen", zegt Groenewegen dinsdag in een persbericht over Kuurne-Brussel-Kuurne, die vorig jaar werd gewonnen door Mark Cavendish. "Ik ga er met veel zelfvertrouwen heen."

De 22-jarige Amsterdammer, die deze winter overkwam van Team Roompot-Oranje Peloton, bezorgde Lotto-Jumbo begin deze maand in de derde etappe van de Ronde van Valencia de eerste zege van het jaar.

"Mijn overwinning in Valencia geeft me een bepaalde ontspanning. Zowel voor mezelf als voor het team is het fijn dat we die overwinning al op zak hebben."

"Ik verwacht dat ik zondag voor de zege kan strijden. Als we met een uitgedunde groep naar de finish rijden, zou dat goed voor mij zijn."

Omloop

Groenewegen komt in het traditionele openingsweekend van het klassieke voorjaar in alleen in actie in Kuurne-Brussel-Kuurne. In de Omloop het Nieuwsblad is Moreno Hofland op papier de snelste sprinter in de selectie, maar het parcours van die koers is selectiever.

"Wij hebben niet één specifieke kopman voor de Omloop", aldus ploegleider Nico Verhoeven.

Hofland kijk wel met vertrouwen uit naar de semiklassieker, die de laatste twee jaar een zege opleverde voor Ian Stannard. De Brit zal er zaterdag echter niet bij zijn.

"De weersvoorspelling is voor mij ideaal", doelt Hofland op de verwachting dat er geen regen en weinig wind zal zijn. "Hiermee is de kans groter dat de wedstrijd eindigt in een sprint met een wat grotere groep renners. Ik moet er dan voor zorgen dat ik zo goed mogelijk vooraan rijd in de lastige zone van de wedstrijd, misschien kan ik dan voor de overwinning zorgen."

Volledige selecties Lotto-Jumbo

Omloop het Nieuwsblad: Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Moreno Hofland, Timo Roosen, Bram Tankink, Mike Teunissen, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Kuurne-Brussel-Kuurne: Twan Castelijns, Dylan Groenewegen, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Robert Wagner, Dennis van Winden en Maarten Wynants.