Team Roompot-Oranje Peloton mag in april net als vorig jaar starten in de Waalse klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl.

De ASO, dat beide koersen organiseert, maakte dinsdag bekend dat het Nederlandse team een wildcard heeft gekregen. Lotto-Jumbo was als een van de achttien World Tour-formaties al zeker van startrecht.

Bij Roompot staan onder anderen Pieter Weening en Johnny Hoogerland onder contract.

Vorig jaar was Huub Duijn op de 45e plek de beste Roompot-renner in Luik-Bastenaken-Luik. In de Waalse Pijl eindigde Michel Kreder als 36e. Alejandro Valverde won beide eendagskoersen in 2015.

De Nederlandse procontinentale ploeg kreeg eerder al wildcards voor de Ronde van Catalonië (21 tot en met 27 maart), de Belgische semiklassieker Gent-Wevelgem (27 maart), de Ronde van Vlaanderen (3 april) en de Amstel Gold Race (17 april).

Roompot greep wel naast een startplek voor de Ronde van Italië, die in mei van start gaat in Nederland.

Extra klim

De Waalse Pijl wordt dit jaar verreden op woensdag 20 april en gaat over 196 kilometer. De finish is zoals altijd op de Muur van Hoei.

Luik-Bastenaken-Luik vindt plaats op zondag 24 april. 'La Doyenne' kent 253 kilometer en tien klimmen.

Ten opzichte van vorig jaar is er in de absolute finale nog een col toegevoegd. Na de beroemde Côte de Saint-Nicolas volgt nu nog de Côte de la Rue Naniot, een korte maar steile klim (600 meter, gemiddeld stijgingspercentage van 10,5 procent) waarvan de top op 3,5 kilometer van de finish in Ans ligt.