Alberto Contador heeft zondag de laatste etappe van de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven. Tom-Jelte Slagter greep naast de eindzege in de Ronde van de Haut-Var. 

De 33-jarige Contador soleerde in de Algarve naar de overwinning op de Alto do Malhão, een klim van 2,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,9.

Team Sky-renner Geraint Thomas pakte de eindzege nadat leider Tony Martin al vroeg in de etappe moest lossen.

Op liefst twintig seconden van Contador passeerde Fabio Aru als tweede de streep in de slotrit, voor Thibaut Pinot. Thomas moest 28 seconden prijsgeven en Robert Gesink werd veertiende op veertig seconden.

Lotto-Jumbo-renner Primoz Roglic stak met een zesde plaats opnieuw zijn neus aan het venster.

Trilogie

Contador won eerder in 2010 en 2014 al op de Alto do Malhão. Voor de Spaanse renner van Tinkoff-Saxo was de Portugese rittenkoers zijn eerste wedstrijd sinds de Tour de France van 2015.

Thomas won vorig jaar ook al de Ronde van de Algarve. Op het podium wordt de Brit vergezeld door Ion Izagirre en Contador. Roglic besloot de rittenkoers als vijfde.

Slagter

Arthur Vichot sloeg een dubbelslag in de Ronde van de Haut-Var. De Fransman van FDJ won de tweede rit in eigen land en schreef zo ook het eindklassement op zijn naam.

Slagter droeg de gele leiderstrui door zijn overwinning in de eerste etappe, maar de Nederlander van Cannondale kon in de slotrit over vijf cols met start en finish in Draguignan het tempo in de slotfase niet volgen.

De 27-jarige Vichot, zaterdag al tweede in de eerste rit, bleef zondag de Spanjaard Jesús Herrada en de Fransman Alexis Vuillermoz voor.

Slagter eindigde op de 34e plaats in de rituitslag, in een groepje dat op 47 seconden van de winnaar over de streep kwam.