Raymond Kreder is woensdag als derde geëindigd in de derde etappe van de Ruta del Sol. De 26-jarige Nederlander legde het in de sprint af tegen ritwinnaar Oscar Gatto en Ben Swift.

De 31-jarige Italiaan Gatto spurtte na een rit van 158 kilometer tussen Monachil en Padul naar zijn eerste zege van 2016.

Kreder laat een stijgende lijn zien in Andalusië met een achtste plek woensdag in de eerste rit en een vijfde plaats donderdag in de tweede etappe.

De renner van Roompot-Oranje Peloton greep wel net naast de leiderstrui in de Spaanse rittenkoers. Swift nam dat tricot over van Nacer Bouhanni, die de tweede rit op zijn naam schreef. Kreder staat in het klassement tweede in dezelfde tijd als de Brit van Team Sky.

De Ruta del Sol duurt nog tot en met zondag. In de slotetappe wacht de renners een pittige rit met finish bergop.

Ronde van de Algarve

Fabian Cancellara won vrijdag de tijdrit in de Ronde van de Algarve. De 34-jarige specialist van Trek-Segafredo was in de rit tegen de klok over 18 kilometer vijf seconden sneller dan de Duitser Tony Martin.

De Spaanse klassementsleider Luis León Sánchez ging in een bocht onderuit en moest opgeven.

Cancellara boekte zijn tweede overwinning van het seizoen. De Zwitser zegevierde eind vorige maand ook al op Mallorca.

De viervoudig wereldkampioen tijdrijden was vrijdag op het vlakke parcours aan de Portugese zuidkust, met start en finish in Sagres, een klasse apart. Hij zette al vroeg met 20 minuten en 57 seconden een tijd neer waar iedereen zich op stuk beet, inclusief Martin en de Britse specialist Geraint Thomas.

Martin profiteerde van de onfortuinlijke val van Sánchez en nam de leiding in het klassement over.