Teammanager Patrick Lefevere van Etixx-QuickStep heeft maandag fel gereageerd op een verklaring van de organisatie van de Ronde van Qatar over de afwezigheid van de formatie in de ronde.

Volgens sjeik Khalid Bin Ali Al-Thani is de Belgische equipe om disciplinaire redenen niet welkom in de ronde die maandag op gang wordt geschoten.

"Ik weet niet wat die sjeik bezielt", laat Lefevere weten aan Het Nieuwsblad. De teammanager meldt dat zijn ploeg om sportieve redenen niet aanwezig is in Qatar.

"We wilden Marcel Kittel na zijn moeilijke jaar en Tom Boonen na zijn schedelbreuk niet onmiddellijk naar de drukte van Qatar sturen."

Volgens Al-Thani namen de renners van Etixx-QuickStep de voorbije jaren te veel tijd voor interviews na afloop van etappes, waardoor het even duurde voordat ze bij de podiumceremonie arriveerden.

"Vinden jullie het normaal dat de renners zich na de rit op straat moeten omkleden? Al jaren vragen wij om een tentje om een beetje beschutting te hebben", reageert Lefevere. "Maar telkens opnieuw staan de renners daar in hun blote gat voor het hele publiek."

De sjeik had het verder over "dingetjes" die zich afspeelden in het hotel. Lefevere erkent dat er een feestje plaatsvond. "Maar om dat nu zo erg te vinden?"