Wout Poels heeft zondag de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De leiderstrui van de renner van Team Sky kwam in de afsluitende rit geen moment in gevaar.

De laatste etappe werd gewonnen door de Belg Stijn Vandenbergh. De renner van Etixx-QuickStep plaatste in de finale een succesvolle aanval. Dylan Groenewegen won de sprint van het peloton, voor Raymond Kreder.

De slotrit van 120 kilometer begon en finishte in Valencia en was gezien het vlakke parcours voorbestemd om in een massasprint te eindigen.

Vandenbergh verpestte echter het feestje van de spurters, hoewel er in de laatste kilometers een plastic zakje bleef plakken aan zijn achterwiel.

Het betekende de eerste individuele zege van de 31-jarige Belg sinds 2007, toen hij de beste was in de Ronde van Ierland.

Poels stortte woensdag tijdens de openingsdag al het fundament voor zijn eindoverwinning door de 16,2 kilometer lange tijdrit te winnen. Zaterdag maakte de Limburger indruk met een triomf in de bergrit met aankomst in Xorret de Cati.

Cordes

Na Tom Cordes (1990) is Poels de tweede Nederlandse winnaar van de Ronde van Valencia. De etappewedstrijd werd dit jaar voor het eerst sinds 2008 verreden.

Poels won in Valencia ook het bergklassement, het puntenklassement en het combinatieklassement.

Zijn teamgenoot Chris Froome schreef eerder op de dag al de Australische rittenkoers Jayco Herald Sun Tour op zijn naam.