Marcel Kittel heeft zaterdag de Dubai Tour op zijn naam geschreven door de slotrit te winnen. De Duitser troefde in de sprint Elia Viviani en Mark Cavendish af en nam de leiding in het algemeen klassement over van Giacomo Nizzoli.

De 27-jarige Kittel bleef in de rit van 137 kilometer met start en finish in Dubai na een lange sprint Viviani voor. De topsprinter van Etixx-Quick Step boekte al zijn tweede ritzege deze week.

Nizzolo, die vrijdag de leiderstrui veroverde, eindigde op de zesde plaats. Kittel moest zes seconden op hem goedmaken. Dankzij de tien bonificatieseconden voor de winnaar van de laatste etappe klom de Duitser naar de eerste plaats in het algemeen klassement.

Het vorige wielerseizoen van Kittel werd verpest door een blessure. De topsprinter kwam amper in actie en won alleen een rit in de Ronde van Polen. In de winter stapte hij over van Giant-Alpecin naar Etixx-Quick Step.

Voor de Belgische formatie was Kittel in zijn eerste koers direct succesvol met twee etappezeges en de eindwinst in de Dubai Tour. "Dit is geweldig. Het geeft een fantastisch gevoel dat je de week op deze manier kunt afsluiten", zei Kittel in een reactie.

"We hebben hard getraind in de winter en we wilden hier per se een goed resultaat neerzetten, om te zien hoe de samenwerking zou verlopen. Ik ben meer dan tevreden over de manier waarop alles is gegaan en en we kunnen allemaal trots zijn. Ik ben nu nog gemotiveerder en ik kan niet wachten op de volgende races."