Marcel Kittel heeft in de eerste koers voor zijn nieuwe ploeg Etixx-Quick Step direct een zege geboekt. De Duitser won woensdag de eerste etappe van de Dubai Tour door Mark Cavendish te kloppen in de sprint.

Kittel werd in de rit van 179 kilometer van Dubai naar Fujairah goed afgezet door zijn nieuwe teamgenoten en bleef na een lange sprint Cavendish ruim een lengte voor. De Italianen Giacomo Nizzolo, Sacha Modolo en Andrea Palini eindigden op de plaatsen drie, vier en vijf.

Het vorige wielerseizoen van Kittel werd verpest door een blessure. De 27-jarige topsprinter kwam amper in actie en won alleen een rit in de Ronde van Polen. In de winter stapte hij over van Giant-Alpecin naar Etixx-Quick Step.

Cavendish verhuisde juist van de Belgische formatie naar het Zuid-Afrikaanse Dimension Data, het vroegere MTN-Qhubeka. De Brit kwam in zijn tweede koers van 2016 duidelijk tekort in de sprint.

"Het is ongelooflijk dat ik hier win", aldus Kittel. "Alles begint weer vanaf nul."

De derde Dubai Tour duurt tot en met zaterdag en telt nog drie etappes met kansen voor sprinters. Vorig jaar ging de eindzege naar Cavendish.