Giant-Alpecin start niet met acht maar met zes renners aan de Rondes van Dubai en Qatar vanwege het trainingsongeval in Spanje waarbij zes wielrenners betrokken waren.

Het was de bedoeling dat Sinkeldam, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson en Max Walscheid in actie zouden komen in het Midden-Oosten. De zes coureurs van de Duits-Nederlandse formatie werden ruim een week geleden echter frontaal aangereden door een auto.

Alle renners raakten daarbij geblesseerd. De verwondingen liepen uiteen van schaafwonden en blauwe plekken tot diverse botbreuken. Met name de Amerikaan Haga was zwaar gehavend. Hij mocht pas eind vorige week het ziekenhuis verlaten.

Afgeslankt

De Duitse kopman Degenkolb brak een onderarm en verloor bijna zijn linkerwijsvinger. Hij zou zowel in Dubai als Qatar rijden, maar dreigt nu een groot deel van het voorseizoen te missen.

Roy Curvers en Koen de Kort behoren tot het zestal dat van woensdag tot en met zondag in Dubai rijdt. Tom Stamsnijder vormt de Nederlandse afvaardiging in de afgeslankte ploeg voor de Ronde van Qatar, die van 8 tot en met 12 februari wordt verreden.