Veldrijden

Van Aert en Nys zien Van der Poel als topfavoriet op WK veldrijden

De Belgische kopman Wout Van Aert en diens ervaren landgenoot Sven Nys zien titelverdediger Mathieu van der Poel als de te kloppen man tijdens het WK veldrijden van zondag in Zolder.

"Van der Poel is de topfavoriet", blikt Van Aert vooruit in gesprek met Het Nieuwsblad. "Dan zijn we met drie andere jongens die net onder hem staan: Kevin Pauwels, Lars van der Haar en ik."

Van der Poel won zondag met overmacht de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Van Aert werd al in de beginfase op een grote achterstand gezet door de 21-jarige Nederlander en vreest zondag een herhaling van zetten.

"Want dan hebben we nog weinig aan onze ploegtactiek waarbij de Belgen toch achter mij staan en me een handje willen toesteken. Als Mathieu even sterk koerst als vorige week, dan zullen de verschillen snel groot zijn."

Nys

Ook de 39-jarige Nys, die zijn laatste WK rijdt, denkt dat Van der Poel de beste papieren heeft op het snelle parcours in Zolder.

"Ik denk dat hij maar één tegenstander zou kunnen hebben en dat is hij zelf", laat de routier weten aan Sporza.

"Ik heb hem ooit eens keer volledig zien kraken, op het WK voor beloften in Hoogerheide, door de stress. Dat kan nu ook gebeuren. Vorig jaar mocht hij winnen, nu moét het."

Tip de redactie